Jos haluat ostaa tämän kirjan, laita sähköpostia
Kultakauden monet mestarit loivat kuolematonta taidettaan maaseudulla ja viftailivat Helsingin yössä
Heikki Lundin teos Yksi laulu yli muiden vie lukijansa tähän eloisaan maailmaan. Yhdeksän kulttuurihistoriallisen näytelmänsä kautta Lund vangitsee tämän dynaamisen aikakauden olemuksen ja tarjoaa ikkunan niiden taiteilijoiden ja kulttuuripersoonien elämään, jotka eivät ainoastaan muokanneet suomalaista kulttuuria, vaan loivat meille kansallisen identiteetin. Toisaalta monet heistä myös aiheuttivat pahennusta boheemilla elämäntyylillään. Olitpa sitten historian ystävä tai pelkästään hyvän tarinan ystävä, Lundin teokset herättävät menneisyyden henkiin tavalla, joka on sekä viihdyttävä että valaiseva.
1900-luvun vaihteen sortovuosia ei suotta kutsuta Suomen taiteen kultakaudeksi. ”Ulkoinen uhka jalostaa taiteen”, sanoi säveltäjämestari Jean Sibelius. Värikkäät taiteilijapersoonat valmistivat tietä Suomen itsenäisyydelle. Heidän kansainvälisesti arvostettu taiteensa rakensi kansakunnan identiteettiä. Monet heistä herättivät myös pahennusta boheemeilla elämäntavoillaan. Suruttomain seurakunnaksikin heitä kutsuttiin. Kun Sibelius karkasi Ainolan rauhasta Helsingin humuun, viftireissu saattoi kestää viikon. Runoruhtinas Eino Leinon postikin kannettiin ravintola Cataniin.
Yksi laulu yli muiden sisältää yhdeksän Heikki Lundin kulttuurihistoriallista näytelmää. Ne kertovat vauhdikkaasti ja hauskasti sadan vuoden takaisista symposioveljistä ja -sisarista Tuusulan Rantatiellä ja Helsingin taiteilijaravintoloissa. Ne kertovat myös kohtalokkaista hetkistä nuoren Suomen alkutaipaleella. Vuosien mittaan näytelmät ovat valloittaneet myös teatteriyleisön sydämet.
ISBN 978-952-80-6879-2