1998

Ensimmäinen äänite isolle yhtiölle

EMI julkaisi albumin Rakastaja. Tuottajana oli Pedro Hietanen ja mukana ajan huippumuusikkoja. Kappaleet sovitti Leo Gauriloff. Voitin nimikappaleella Levyraadinkin. Eino Grön tuli toiseksi. Epäilen, että minulla oli elävämpi lavashow; silmäni liikkuivat hieman. Samana vuonna perustettiin Keski-Uudenmaan Teatteri KUT. Perustajina tunnettuja nimiä teatterialalta. Minusta tehtiin yhdistyksen puheenjohtaja.

2000

Näyttämötaide valtaa alaa

KUTin ensimmäinen ensi-ilta oli Kari Rentolan kirjoittama ja ohjaama aikalaiskomedia Oy Pelastakaa miehet Ab. Näyttelin siinä Anu Sinisalon, Mika Nuojuan ja Ulla-Sisko Tammisen kanssa.

Kerava -18 oli ensimmäinen kirjoittamani näytelmä. Se kertoi tammikuun lopulla v. 1918 tapahtuneesta Keravan taistelusta. Suojeluskuntalaiset yrittivät valloittaa Keravalle saapuvan punaisten asejunan. Yritys epäonnistui surkeasti. Molemmat osapuolet olivat diletantteja sotimisen alalla. Näytelmä kiinnosti kovasti yleisöä. Itsetuntoa hiveli, kun porvarit haukkuivat minua vasemmistolaiseksi ja vassarit porvariksi.

2001

Krapin kesäteatteri perustetaan

Toteutimme Pekka Holman kanssa siinä vaiheessa hullun idean perustamalla kesäteatterin Tuusulan Krapille. Katsomo saatiin Q-Teatterilta asevelihintaan ja työt tehtiin talkoilla. On osoittautunut, ettei idea ollutkaan lopulta niin hullu...

2002

KUT ja minä kasvamme ja kehitymme

Teatteri nousee pikku hiljaa varteenotettavaksi. Kirjoitan Halosenniemen 100- vuotisjuhlien kunniaksi näytelmän Yksi laulu yli muiden. Ajattelin, että se esitetään pari kolme kertaa. Esitys oli ohjelmistossa 12 vuotta. Sitä kysytään vieläkin niin paljon, että yritämme lämmittää sen uudelleen 2019.

2009

Vauhti kiihtyy

Teatteri jatkaa kasvamistaan ja laajentaa ohjelmistoaan tanssin ja kulttuurimatkailun puolelle. Kesäteatteri vetää väkeä ja talvisinkin vipinää piisaa. Minä kirjoitan näytelmiä, näyttelen ja teen levyn silloin tällöin. Vuonna 2009 kirjoitan näytelmän Harmaat Pantterit. Se sai alkusysäyksensä lehtijutuista vanhustenhuollon kohtalaisen karmeasta tilasta. Olin toki itsekin päässyt asiasta jyvälle kierreltyäni esiintymässä vanhainkodeissa ympäri maata. Ajankohtainen näytelmä sai valtavan suosion varsinkin harrastajateattereissa ja sillä on ollut vuosien mittaan lähemmäs 100 ensi-iltaa.

2015

Näytelmiä tulee edelleen

Kirjoittamista, näyttelemistä, musiikkia, Eino Leinoa. Kulttuurihistoria on äärimmäisen suosittua, ainakin sillä tavalla kuin minä sitä teen. Saan olla kiitollinen leinoille, sibeliuksille ym. He ovat pitäneet minut leivässä. Kulttuurihistorialliset näytelmäni ja monologini ovat olleet joltisenkinlainen menestystarina. En minäkään niihin kyllästy, vaikka olen esittänyt niitä vuodesta toiseen. Aina löytyy jotain uutta.

2018-2020

Uusi tila, uudet tuulet

Keski-Uudenmaan Teatteri KUT sai vihdoin 20- vuoden hakemisen jälkeen oman tilan. Kuten tavallista, tila remontoitiin totaalisesti talkoovoimin. Nyt sitä kelpaa esitellä ja nyt siellä kelpaa käydä kauempaakin. Meille teatterilaisille oma tila on todella suuri juttu! saamme ensimmäistä kertaa harjoitella näytelmiämme kenenkään häiritsemättä. Ei tarvitse pyöriä toisten nurkissa. Minä jatkan näytelmien kirjoittamista. Tällä hetkellä päässä muhii useampikin mielenkiintoinen aihe. Tulevaisuus näyttää...

UTELIAISUUS LUO UUTTA
TOP