Vähän tietoja joitain trailereita

Taiteilijatarinoita - 40 vuotta inspiratiota ja luovuutta

Kirjoitin ensimmäisen näytelmäni vuonna 1999, ja sen jälkeen niitä on syntynyt 27 kappaletta. Kahta lukuun ottamatta ne ovat saaneet kantaesityksensä ammattiteatterissa. Olen keskittynyt erityisesti Suomen taiteen kultakauteen, sen kiinnostaviin persoonallisuuksiin ja historiallisiin ilmiöihin. Siitä aiheesta olen tehnyt ainutlaatuisen 14. näytelmän ja kymmenen musiikkipitoisen monologin kokonaisuuden. Monologeja olen esittänyt niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Myös näytelmäteosteni sanomaa on viety myös maailmalle, sillä niitä on käännetty ruotsiksi ja englanniksi. Niitä on esitetty useissa Euroopan maissa, myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa, osoittaen taiteen universaalin kielen voiman.

Taiteen moniosaaja

Näyttelijäntyön lisäksi olen astunut säveltäjän ja sanoittajan saappaisiin. Olen luonut musiikkia ja sanoituksia, jotka kietoutuvat tunteiden ja tarinoiden ympärille. Runomatineat, monologit ja konsertit ovat olleet minulle tapa yhdistää taiteen eri ulottuvuuksia ja viedä yleisöni unohtumattomalle matkalle tunteiden maailmaan.

Monipuolista työtä esittävän taiteen parissa

Olen yksi Keski-Uudenmaan Teatteri KUTin perustajajäsenistä vuodesta 1998 lähtien. Toiminta yhdistyksessä on ollut minulle sydämen asia, ja olen toiminut sen puheenjohtajana sekä teatterinjohtajana vuoteen 2022 saakka. Johdollani KUTista on kasvanut Etelä-Suomessa merkittävä pieni ammattiteatteri, jonka näyttelijäkuntaan on kuulunut maamme valovoimaisimpia tähtiä. Teatteri on myös tuottanut lukuisia poikkitaiteellisia esityksiä, mm. tanssiteoksia. Hienona finaalina vuosilleni teatterissa KUT pääsi pari vuotta sitten VOS-teatteriksi.

Syvällisiä taiteilijakuvia

Näytelmieni ja monologieni kautta avautuu ikkuna menneisyyteen, valaisten suomalaisia taiteilijoita ja kulttuuripersoonia, tapahtumia ja ilmiöitä. Ne ovat kuin aarteita, jotka olen kaivanut historian tomusta ja tuonut päivänvaloon. Englanninkielisissä esityksissä kansainväliset vieraat saavat täysin uuden ja syvällisen kuvan suomalaisesta kulttuurista ja sen ominaispiirteistä. Tämä on minun tapani kunnioittaa menneisyyttämme ja välittää se myös tuleville sukupolville.

Ajan hermolla

Jotkut ajankohtaiset, varsinkin vanhustenhuollon tilaa käsittelevät näytelmäni ovat menestyneet niin hyvin, että niillä on ollut kymmeniä ensi-iltoja eri puolilla maata varsinkin harrastajateattereissa. Kahden hengen parisuhdekomediani "Pientä laittoa" (2019) naurattaa edelleen ympäri maata ja vähän ulkomaillakin.

Tästä voit katsoa joidenkin Pantterit-näytelmien trailereita:

Harmaat Pantterit 2 - Käpyhovi Taistelee - YouTube

Harmaat Pantterit 3 - Käpyhovin pelastuspalvelu trailer - YouTube

Aktiivimalli – Harmaat pantterit 4 - YouTube

Eino Leino, Jean Sibelius ja Ravintola Kämp


Fennia ja Kappeli