Vähän tietoja joitain trailereita

Taiteilijatarinoita - 40 vuotta inspiratiota ja luovuutta

Tervetuloa matkalle taiteen sydämeen, joka on jatkunut jo neljän vuosikymmenen ajan. Olen taiteilija, jonka intohimo taiteen eri muotoihin on ohjannut minua ammattimaisesti jo vuodesta 1981. Tämä matka on ollut täynnä värikkäitä kohtaamisia, tunteen paloa ja luovan ilmaisun voimaa.

Taiteen moniosaaja

Näyttelijäntyön lisäksi olen astunut säveltäjän ja sanoittajan saappaisiin. Olen luonut musiikkia ja sanoituksia, jotka kietoutuvat tunteiden ja tarinoiden ympärille. Runomatineat, monologit ja konsertit ovat olleet minulle tapa yhdistää taiteen eri ulottuvuuksia ja viedä yleisöni unohtumattomalle matkalle tunteiden maailmaan.

Monipuolista työtä esittävän taiteen parissa

Tämä kaikki ei vielä riitä minulle. Luon myös suomalaista näytelmäkirjallisuutta ja poikkitaiteellisia esityksiä. Olen kirjoittanut 14 kulttuurihistoriallista näytelmää ja toistakymmentä koskettavaa ja humorististakin monologia. Myös kulttuurimatkailu Suomessa on ollut intohimoni, ja olen tehnyt sen eteen paljon työtä. Nämä teokset ovat ainutlaatuisia suomalaisen näytelmäkirjallisuuden genressä, ja ne tarjoavat ikkunan menneisyyteen, valottaen Suomen historiaa ja kulttuuria uusista näkökulmista.

Syvällisiä taiteilijakuvia

Näytelmieni ja monologieni kautta avautuu ikkuna menneisyyteen, valaisten suomalaisia henkilöitä, tapahtumia ja ilmiöitä. Ne ovat kuin aarteita, jotka olen kaivanut historian tomusta ja tuonut päivänvaloon. Englanninkielisissä esityksissä kansainväliset vieraat saavat täysin uuden ja syvällisen kuvan suomalaisesta kulttuurista ja sen ominaispiirteistä. Tämä on minun tapani kunnioittaa menneisyyttämme ja välittää se myös tuleville sukupolville. ovat nykyajan ilmiöihin pureutuvat näytelmät ja komediat.

Ajan hermolla

Jotkut ajankohtaiset, varsinkin vanhustenhuollon tilaa käsittelevät näytelmäni ovat menestyneet niin hyvin, että niillä on ollut kymmeniä ensi-iltoja eri puolilla maata varsinkin harrastajateattereissa. Kahden hengen parisuhdekomediani Pientä laittoa(2019) naurattaa edelleen ympäri maata ja vähän ulkomaillakin. Sitä esittävät Maarit Peltomaa ja Juha Veijonen.
Tästä voit katsoa joidenkin Pantterit-näytelmien trailereita:

Harmaat Pantterit 2 - Käpyhovi Taistelee - YouTube

Harmaat Pantterit 3 - Käpyhovin pelastuspalvelu trailer - YouTube

Aktiivimalli – Harmaat pantterit 4 - YouTube

Olen Keski-Uudenmaan Teatteri KUTin (1998) perustajajäsen ja toiminut teatteriyhdistyksen puheenjohtajana ja teatterinjohtajana alusta asti vuoteen 2022. KUTin aikana olen näytellyt lukemattomissa näytelmissä ja myös ohjannut ja tuottanut lukuisia teatteriesityksiä ja konsertteja. Viime vuosina olen keskittynyt esiintyvän taiteilijan työn ohella näytelmien kirjoittamiseen. Teosteni avulla olen aukaissut näkökulmia kulttuurihistoriaamme ja ottanut kantaa nykyajan yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Tämä matka taiteen maailmassa ei ole vielä lähelläkään loppuaan. Olen edelleen valmis jakamaan kanssasi tarinoita, jotka herättävät tunteita ja jäävät sydämeesi. Liity mukaan tähän ainutlaatuiseen matkaan. Tule mukaan kokemaan taiteen voima ja ilmaisun rikkaus!

Eino Leino, Jean Sibelius ja Ravintola Kämp


Fennia ja Kappeli