Vähän tietoja joitain trailereita

Taiteilijana

olen moniottelija. Tieni taiteilijana on opiskelujen jälkeen ja ohessa kulkenut moninaisten ilmaisumuotojen parissa päätoimisesti aina vuodesta 1981 lähtien. Näyttelijäntyön lisäksi olen säveltänyt, sanoittanut ja pitänyt lukuisia runomatineoita, monologeja ja konsertteja. Esittävän taiteen lisäksi olen tuottanut näytelmiä ja poikkitaiteellisia esityksiä ja edistänyt käsikirjoitettua kulttuurimatkailua Suomessa aikoinaan muun muassa Erkki Toivasen ja Mikko Niskasen kanssa.

Ensimmäisen näytelmäni kirjoitin v. 1999. Sen jälkeen niitä on tullut 28 kpl. Niiden lisäksi olen kirjoittanut ja valmistanut ja esittänyt toistakymmentä monologia. Jotkut niistä ovat kiertäneet vuosikausia. Näytelmistäni kahta lukuunottamatta kaikki ovat saaneet kantaesityksensä ammattiteatterissa.
Näytelmiäni ja monologejani on myös käännetty Ruotsiksi ja Englanniksi ja niitä on esitetty Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ruotsissa, Espanjassa, Tanskassa

Näytelmäteokseni

ovat painottuneet kulttuurihistoriaan, Suomen taiteen kultakauteen: sen henkilöihin ja ilmiöihin. Tällä saralla taidan olla niitä harvoja tässä maassa. Niiden suosiosta kertoo jotain se, että esimerkiksi kirjoittamani Yksi laulu yli muiden (2002) oli ohjelmistossa 12 vuotta. Olen myös niiden pohjalta valmistanut musiikkipitoisia monologeja, joita esitän Suomeksi ja Englanniksi. Esityksiä on kertynyt satoja Suomessa ja ulkomailla.

Toinen teoslinja

ovat nykyajan ilmiöihin pureutuvat näytelmät ja komediat. Jotkut ajankohtaiset, varsinkin vanhustenhuollon tilaa käsittelevät näytelmäni ovat menestyneet niin hyvin, että niillä on ollut kymmeniä ensi-iltoja eri puolilla maata varsinkin harrastajateattereissa. Kahden hengen parisuhdekomediani Pientä laittoa(2019) naurattaa edelleen ympäri maata ja vähän ulkomaillakin. Sitä esittävät Maarit Peltomaa ja Juha Veijonen.

Tästä voit katsoa joidenkin Pantterit-näytelmien trailereita:

Harmaat Pantterit 2 - Käpyhovi Taistelee - YouTube

Harmaat Pantterit 3 - Käpyhovin pelastuspalvelu trailer - YouTube

Aktiivimalli – Harmaat pantterit 4 - YouTube

Olen Keski-Uudenmaan Teatteri KUTin (1998) perustajajäsen ja toiminut teatteriyhdistyksen puheenjohtajana ja teatterinjohtajana alusta asti vuoteen 2022. KUTin aikana olen näytellyt lukemattomissa näytelmissä ja myös ohjannut ja tuottanut lukuisia teatteriesityksiä ja konsertteja. Viime vuosina olen keskittynyt esiintyvän taiteilijan työn ohella näytelmien kirjoittamiseen. Teosteni avulla olen aukaissut näkökulmia kulttuurihistoriaamme ja ottanut kantaa nykyajan yhteiskunnallisiin ilmiöihin.

Leino, Sibelius ja Kämp


Heikki Lund Tuusula