Tuusulan Rantatien tarinat

Tiistai  /  Helmikuu 16, 2021

TÄstÄ pÄÄset ElÄmysmatkalle Tuusulan Rantatielle

Tuusulanjärven alue tunnettiin vanhastaan huviloistaan ja täysihoitoloistaan. Huvilakulttuurin huippuja edustaa Syväranta. Alkujaan suomalaisomistuksessa olleesta huvilasta tuli venäläisen miljonäärin residenssi. Sittemmin Syväranta oli Sanomalehtimiesliiton lomakoti ja nykyisin Lottamuseo.

Sibeliuksen hauska puoli
Lauantai  /  Mar 15, 2021

Ainolassa mestari asui suurimman osan elämästään.

Ehkä on parasta esitellä ensin tunnetuimman Rantatieläisen asumus. Jean ja Aino Sibeliuksen Ainola. Turvapaikan etäämmälle Helsingin hulinasta suunnitteli Sibeliuksille Lars Sonck.

Pekka Halonen
Saturday  /  Mar 15, 2021

Pekka ja Maija Halosen Ateljeekoti Halosenniemi valmistui 1902

Halosenniemi oli Rantatiellä seuraelämän keskus. Sinne aina kokoonnuttiin ja sauna oli lämmin lähes päivittäin. Saunan kuistilla parannettiin maailmaa ja ihailtiin joutsenia.

Nils Stålhana
Saturday  /  June 15, 2013

Nils Stålhana oli primus motor Tuusulan pitäjän syntyhistoriassa.

Tuusula, jota myös Kaukajärveksi tai Pitkäjärveksi kutsuttiin kehittyi merkittäväksi varuskunnaksi. Sotilasperinteet ovat jäljellä vieläkin moni tavoin.

Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeltin koti
Monday  /  April 5, 2021

Ahojen myötä syntyi Tuusulanjärven taiteilijayhteisö. Se oli merkittävä myös euroopan ja maailmankin mitassa

Boheemi pariskunta herätti huomiota kohtalaisen uskonnollisessa maalaisyhteisössä. Oli täällä kyllä totuttu emigrantteihin ja ruotsalaisiin kartanonherroihin. .

Gustavelund
Saturday  /  April 5, 2021

Tuusulan täysihoitolat olivat täynnä originelleja

Gustavelundin historia alkaa 1600- luvulta. 1900- luvun alkupuolella siitä tuli täysihoitola. Se oli todella kaunis paikka ranskalaisine puutarhoineen. Suomen kulttuurikerma viihtyi siellä hyvin. Paikka vilisi myös toinen toistaan hassumpia taiteilijasieluja.

Eero Järnefelt
Wednesday  /  April 7, 2021

Järnefeltit olivat todellinen taiteilijaperhe

Eero ja Saimi Järnefeltin suvut tukivat lastensa, jopa tyttöjen taideharrastuksia. Molemmin puolin oltiin edistyksellisiä ja suomenmielisiä.