< Heikki Lund|Näyttelijä FIA|Näytelmäkirjailija|Trubaduuri
...
Ilkka Heiskanen ja Heikki Lund

Alta voit ladata näytelmien PDF-esittelyjä


 
Akseli ja Mary

Akseli ja Mary

Akseli ja Mary on pienoisnäytelmä kuuluisan taiteilijan haavoittuvuudesta ja siitä kuinka usein taiteilijaperheiden aika lailla väheksytyt vaimot ovat kuitenkin ratkaisevan tärkeässä asemassa puolisoidensa luomistyössä.
 
 
Click To View

Aktiivimalli

Aktiivimalli on huippusuositun Pantterit- trilogian neljäs itsenäinen näytelmä. Se tarjoaa pelottavan tulevaisuudenkuvan vanhustenhoidosta josta poliitikot kyllä puhuvat paljon, mutta tekevät vähän, jos sitäkään.
 
 
Kultakausi

Kultakausi-The Golden Age

Jean Sibelius ja Akseli Gallen-Kallela odottelevat Kämpissä ystäviään Eino Leinon muistotilaisuuteen. Paikalle saapuu kuitenkin yllättäen ja herrojen järkytykseksi kuolleeksikin huhuttu Helene Schjerfbeck. Hän on erakotunut Tammisaareen, mutta kuullut suuren runoilijan kuolemasta. Näytelmä on myös käännetty Englanniksi.
 
 
Mechelin- unohdettu suurmies

Mechelin- Unohdettu suurmies

Yleisradio järjesti vuonna 2004 äänestyksen merkittävimmästä suomalaisesta. Listalla oli sata henkilöä yhteiskunnan kaikilta laidoilta. Mannerheim sen tietysti voitti, mutta historian harrastajia ja tutkijoita ihmetytti koska siitä puuttui yksi nimi; Leo Mechelin. Monen mielestä hän olisi kuulunut kärkikolmikkoon. Näytelmä on painettu myös Ruotsiksi.
 
 
Harmaat Pantterit

Harmaat Pantterit trilogia

Harmaat Pantterit 1, 2 ja 3 ovat keränneet kymmeniä tuhansia katsojia niin talvella sisätiloihin kuin kesäteattereihinkin. Ne ovat edelleen, valitettavasti, sanomaltaan ajankohtaisia.
 
 
Parisuhdeleiri

Parisuhdeleiri

Parisuhdeleiri on täysin hulvaton komedia joka leikittelee parisuhdeoppaiden ja terapeuttien kestokliseillä. Jos kaipaat naurupommia, se on tässä.
 
 
Pientä laittoa

Pientä laittoa

Hulvaton parisuhdefarssi kahdelle hengelle.
 
 
Suomenhevosen tarina

Suomenhevosen tarina

Lahtisen perheen tarina kolmessa sukupolvessa on myös ylistyslaulu Suomenhevoselle. Musiikkinäytelmässä on myös kattaus hevosaiheisia lauluja eri aikakausilta.
 
 
Symposion

Symposion

Kuohuva vuosi 1904. Sibelius, Gallén ja Halonen ovat kokoontuneet Kajustavlanin kymmenvuotispirskeisiin. He odottelevat paikalle Kajanusta, Merikantoa ym. Tunnelma on nousujohteinen, kunnes paikalle pölähtääkin aikansa tunnetuin nainen Tekla Hultin toimittajan ominaisuudessa...
 
 
Tango on intohimoni

Tango on intohimoni

Yllätyksellinen tangonäytelmä M.A.Nummisen romaanin pohjalta. Virtanen tanssii kohti kohtaloaan Ihanien tangojen soidessa. Niin kuin Jani Uhlenius on sattuvasti sanonut: "suomalaiset pystyvät ainoana kansana iloitsemaan mollissa".
 
 
Yksi laulu yli muiden

Yksi laulu yli muiden

Tein näytelmän aikoinaan 2002 Halosenniemen museon satavuotis-juhliin. Esitimme sitä sitten ympäri maata yli 12 vuotta. Sanoisinko siis, että kohtalaisen suosittu juttu.
 
 
Jamppa Tuominen

Jamppa- Aamu toi, ilta vei

Tarina suosikkilaulajan noususta ja tuhosta sekä 70-80- lukujen tanssilavojen takahuoneista.