Jangtse on kiinassa

Tekemisiä/Biography


Taiteilijana

olen moniottelija. Ammattiani olen tähän mennessä harjoittanut melkein neljäkymmentä vuotta. Olen säveltänyt ja sanoittanut musiikkia, näytellyt, pitänyt lukemattomia runomatineoita, monologeja ja konsertteja sekä esiintynyt poikkitaiteellisissa projekteissa ja myös tuottanut niitä.

Ensimmäisen näytelmäni kirjoitin v. 1999. Sen jälkeen niitä on tullut 26 kpl. Kahta lukuun ottamatta kaikki ovat saaneet kantaesityksensä ammattiteatterissa.
Olen kirjoittanut ja esittänyt monologeja varsinkin kultakauden taiteilijoista, miehistä ja naisista. Näytelmiäni on myös käännetty Ruotsiksi ja Englanniksi ja niitä on esitetty Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ruotsissa, Espanjassa, Tanskassa

Näytelmäteokseni

ovat painottuneet kulttuurihistoriaan, Suomen taiteen kultakauteen: sen henkilöihin ja ilmiöihin. Tällä saralla taidan olla niitä harvoja tässä maassa. Niiden suosiosta kertoo jotain se, että esimerkiksi kirjoittamani Yksi laulu yli muiden (2002) oli ohjelmistossa 12 vuotta. Olen myös niiden pohjalta valmistanut musiikkipitoisia monologeja, joita olen esittänyt Suomeksi ja Englanniksi satoja kertoja Suomessa ja ulkomailla.

Toinen teoslinja

ovat nykyajan ilmiöihin pureutuvat näytelmät ja komediat. Jotkut ajankohtaiset, varsinkin vanhustenhuollon tilaa käsittelevät näytelmäni ovat menestyneet niin hyvin, että niillä on ollut kymmeniä ensi-iltoja eri puolilla maata varsinkin harrastajateattereissa.

Tästä voit katsoa joidenkin Pantterit-näytelmien trailereita:

Harmaat Pantterit 2 - Käpyhovi Taistelee - YouTube

Harmaat Pantterit 3 - Käpyhovin pelastuspalvelu trailer - YouTube

Aktiivimalli – Harmaat pantterit 4 - YouTube

Olen Keski-Uudenmaan Teatteri KUTin (1998) perustajajäsen ja toiminut teatteriyhdistyksen puheenjohtajana alusta asti. KUTin aikana olen näytellyt lukemattomissa näytelmissä ja myös ohjannut ja tuottanut lukuisia teatteriesityksiä ja konsertteja. Viime vuosina olen keskittynyt yhä enemmän näytelmien kirjoittamiseen. Teosteni avulla olen aukaissut näkökulmia kulttuurihistoriaamme ja ottanut kantaa nykyajan yhteiskunnallisiin ilmiöihin.