Halosenniemen museo on Tuusulassa

Tapahtumia ja käännekohtia vuosien varreltaLeena Uotila, Seppo Halttunen, Anna-Leena Sipilä ja Elina Varjomäki Aktiivimallissa

Uusi tila, uudet tuulet 2018-2021

Nyt sitä kelpaa esitellä ja nyt siellä kelpaa käydä kauempaakin. KUTille oma tila on todella suuri juttu! saamme harjoitella näytelmiämme kenenkään häiritsemättä. Minä kirjoitan kotimaisia kantaesityksiä. Tavoite on yksi per vuosi. Tällä hetkellä päässä muhii useampikin mielenkiintoinen aihe. Sekä komediaa, musiikkijuttuja ja yhteiskunnallista. Korona kummittelee ja sotkee aikatauluja, mutta täytyy uskoa valoisaan tulevaisuuteen...
 


Jean Sibelius- Ilkka Heiskanen ja Eino Leino- Heikki Lund Kämpissä

Näytelmiä tulee edelleen 2015

Kirjoittamista, komedioita, näyttelemistä, musiikkia, Eino Leinoa. Kulttuurihistoria on äärimmäisen suosittua, ainakin sillä tavalla kuin minä sitä teen. Saan olla kiitollinen leinoille, sibeliuksille ym. He ovat pitäneet minut leivässä. Kulttuurihistorialliset näytelmäni ja monologini ovat olleet joltisenkinlainen menestystarina. En minäkään niihin kyllästy, vaikka olen esittänyt niitä vuodesta toiseen. Aina löytyy jotain uutta.
 


Esko Roine ja Eeva-Maija Haukinen

Vauhti kiihtyy 2009

Teatteri jatkaa kasvamistaan ja laajentaa ohjelmistoaan tanssin ja kulttuurimatkailun puolelle. Kesäteatteri vetää väkeä ja talvisinkin vipinää piisaa. Minä kirjoitan näytelmiä, näyttelen ja teen levyn silloin tällöin. Vuonna 2009 kirjoitan näytelmän Harmaat Pantterit. Se sai alkusysäyksensä lehtijutuista vanhustenhuollon kohtalaisen karmeasta tilasta. Olin toki itsekin päässyt asiasta jyvälle kierreltyäni esiintymässä vanhainkodeissa ympäri maata. Ajankohtainen näytelmä sai valtavan suosion varsinkin harrastajateattereissa ja sillä on ollut vuosien mittaan lähemmäs 100 ensi-iltaa.
 


Yksi laulu yli muiden

KUT kehittyy ja minä kirjoitan 2002

Teatteri nousee pikku hiljaa varteenotettavaksi. Kirjoitan Halosenniemen 100- vuotisjuhlien kunniaksi näytelmän Yksi laulu yli muiden. Ajattelin, että se esitetään pari kolme kertaa. Jopa legendaarinen Jukka Kajava kehui sitä aikoinaan ja esitys oli ohjelmistossa 12 vuotta. Monet katsojat näkivät sen jopa viisi-kuusi kertaa. Sitä kysytään vieläkin niin paljon, että uudelleenlämmittämistä mietitään edelleen.
 


Eino Leino

KUT perustaa Krapille kesäteatterin 2001

Toteutimme Pekka Holman kanssa siinä vaiheessa hullun idean perustamalla kesäteatterin Tuusulan Krapille. Katsomo saatiin Q-Teatterilta asevelihintaan ja työt tehtiin talkoilla. Sittemmin on osoittautunut, ettei idea ollutkaan lopulta niin hullu...
 


Kerava -18

Näyttämötaide valtaa alaa 2000

KUTin ensimmäinen ensi-ilta oli Kari Rentolan kirjoittama ja ohjaama aikalaiskomedia Oy Pelastakaa miehet Ab. Näyttelin siinä Anu Sinisalon, Mika Nuojuan ja Ulla-Sisko Tammisen kanssa. Kerava -18 oli ensimmäinen kirjoittamani näytelmä. Se kertoi tammikuun lopulla v. 1918 tapahtuneesta Keravan taistelusta. Suojeluskuntalaiset yrittivät valloittaa Keravalle saapuvan punaisten asejunan. Yritys epäonnistui surkeasti. Molemmat osapuolet olivat diletantteja sotimisen alalla. Näytelmä kiinnosti kovasti yleisöä. Itsetuntoa hiveli, kun porvarit haukkuivat minua vasemmistolaiseksi ja vassarit porvariksi.
 


Jangtse-joki ja Kolmen rotkon pato

Ensimmäinen äänite isolle yhtiölle 1998

EMI julkaisi albumin Rakastaja. Tuottajana oli Pedro Hietanen ja mukana ajan huippumuusikkoja. Kappaleet sovitti Leo Gauriloff. Voitin nimikappaleella Levyraadinkin. Eino Grön tuli toiseksi. Epäilen, että minulla oli elävämpi lavashow; silmäni liikkuivat hieman. Samana vuonna perustettiin Keski-Uudenmaan Teatteri KUT. Perustajina tunnettuja nimiä teatterialalta. Minusta tehtiin yhdistyksen puheenjohtaja.