Kansanlaulut|Balladit|Kantri|Rock Heikki Lund Heikki Lund|ohjelmaa|Eino Leino

Uhmaa ja itsesääliä

Räväköitä ja hempeän miehekkäitä kansanlauluja samassa paketissa

mustalaisromantiikkaaHäjyt

Sukujuureni ovat Laihialta. Liekö ollut pappani, joka katolta pudotessaan ehti huutaa mummolle keittiöön: "Älä kata mulle. Mä syön sairaalas!" Pohjalaiset kansanlaulut ovat aina olleet sydäntäni lähellä. Niitä on kahta lajia: uholauluja ja itsesäälilauluja. Joka luulee, että ne ovat tylsiä kuin pohjalainen latomaisema, on väärässä. Pohjalaiselle ne ovat keino hellien tunteiden osoittamiseen. Aivan niin kuin paini.

Olen aina pitänyt romanien musiikista ja laulanut sitä aina. Kauan sitten pari kansatieteilijää istui eräässä oululaisessa ravintolassa.  Tutkimusmatka oli mennyt vähän pitkäksi, ja pari Haukiputaan mustalaisten laulua jäi äänittämättä. Odotettavissa oli professorin ankarat nuhteet. Satuin istumaan samassa ravintolassa. Eräs ystäväni oli herrojen kanssa samassa pöydässä ja kun hän kuuli, mikä ryytyneitä lisenssejä painoi, hän keksi keinon: "Älkää huoliko, veljet. Kyllä Lundin Heikki laulaa teille ne laulut."Kuuntele näytteet:

Maa on musta, kansanlaulu Peräpohjolasta. 
Pettäjän tie, Tästä linkistä vähän nostalgiaa vuosien takaa. linkki Yle Areenan sivuille (takaisin pääset selaimen peruutuspainikkeella).